fbpx
-6.2 C
Budapest
hétfő, január 18, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek MEGlehetősen szép összeggel nyitott a Meg - Az őscápa

MEGlehetősen szép összeggel nyitott a Meg – Az őscápa

A legfrissebb adatok alapján Jason Statham cápás filmje, a Meg – Az őscápa uralta a Amerikai mozikat. A Jon Turtletaub rendezésében készült alkotást 4118 mozi tűzte műsorára a tengerentúlon, ami a két évvel ezelőtti Suicide Squad – Öngyilkos osztag 4200-as száma után minden idők második legszélesebb körben terjesztett, augusztusi filmje lett. Talán ennek is köszönhetően sikerült várakozáson felül teljesítenie. Az előzetes becslések 20-25 millió dollárt jósoltak a Meg – Az őscápának bemutatójának első hétvégéjére. Ezért valószínűleg ők is csodálkozva állnak a film kiugró sikere előtt. A Meg ugyanis 44.5 millió dollárral kezdte meg mozis pályafutását Amerikában. A világ többi részéről pedig további 34.5 millió dollár folyt be, melynek köszönhetően három nap után 79 millió dollár összbevételnél jár a megközelítőleg 150 millióból készült cápás akció-horror, ami nem rossz kezdés. A 100 millió feletti Amerikai bevétel garantált, világviszonylatban pedig a 300-350 millió is meglehet neki. Ezzel az összeggel egyébként a Meg jobban nyitott, mint a Steven Spielberg által rendezett Ready Player One (41.8 millió), vagy az Ocean’8 (41.6 millió).


Ezzel véget ért a Mission: Impossible – Utóhatás két hete tartó uralkodása. De a széria hatodik része, harmadik hétvégéjén további 20 millió dollárral gyarapodott, 168 millióra növelve Amerikai bevételét. A harmadik helyet a Disney, Barátom Róbert Gida csípte meg, míg újoncként a negyedik helyen a Slender Man című horror film nyitott meglepően szegényes, 11 millió dollárral. Bár, ha az egytől egyik lehúzó kritikákat is figyelmbe vesszük akkor már nem is olyan meglepő ez az összeg. Az ötödik helyet szintén egy új bemutató, Spike Lee legújabb, kritikailag is elismert Csuklyások: BlacKkKlasman című filmje szerezte meg, ami a relatíve visszafogott terjesztés és a 17 milliós gyártási költség mellett korrekt bevételnek mondható.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB