fbpx
6.9 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Marvel-moziuniverzumnak hamarosan több női hőse lehet, mint férfi

A Marvel-moziuniverzumnak hamarosan több női hőse lehet, mint férfi

A Marvel-moziuniverzum kereken 10 évvel ezelőtt indult hódító útjának, a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Vasember című alkotással. Ezt követően Hulk, Thor és Amerika Kapitány is megkapta saját különálló filmjét, melyekben ugyan szerepeltek női karakterek, de azok nem voltak túl hangsúlyosak a történések szempontjából. Aztán Scarlet Johansonnal elindult valami és a színésznő felbukkanása óta egyre több és egyre fontosabb női szereplők kaptak helyet a Marvel univerzumán belül. Elég csak Skarlát boszorkányra, Okoye-re vagy a Hope van Dyne-ra, azaz Darázsra gondolnunk. Éppen ezért nem is volt olyan meglepő Kevin Fiege, a Screen Rant-nek tett kijelentése, miszerint, hamarosan több női szereplője lesz az MCU-nak, mint férfi:

Ahogy haladunk előre az időben igenis elképzelhetőnek tartom ezt az eshetőséget. Csodálatos lenne az eddigi női karaktereket úgy együtt látni, ahogy még soha. A Marvel filmjei egyébként sosem csak a férfiakról szóltak, annak ellenére, hogy ők voltak többségben a vásznon. Ezért úgy gondolom, hogy hamarosan eljön az az idő is, amikor, ha nem is minden hősünk, de azok több, mint fele nő lehet.

Ennek első hírvivője a jövő februárban bemutatásra kerülő Captain Marvel lehet, ami a Marvel-moziuniverzum első olyan alkotása, melynek női főszereplője lesz. 2020-ban pedig érkezik az önálló Fekete Özvegy film és a Fekete Párduc folytatásában is nagyobb szerepet szánnak például T’Challa kishúgának Shuri-nak. Sőt, egy A-Force film is tervben van a stúdiónál, ami tulajdonképpen egy kizárólag női hősökből álló “Bosszúállók” történet lenne.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB