fbpx
7.4 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Jurassic World: Bukott birodalom is csatlakozott a milliárdosok elit klubjához

A Jurassic World: Bukott birodalom is csatlakozott a milliárdosok elit klubjához

Tette mindezt annak ellenére, hogy a kritikusok és a nézők sem rajongtak a filmért. A Jurassic World: Bukott birodalom jelen pillanatban a kritikusoknál 51%-on áll a Rotten Tomatoes oldalon, de a nézők szerint sem volt sokkal jobb a J.A. Bayona által rendezett folytatás, tőlük ugyanis mindössze 57%-os értékelést sikerült kiérdemelnie. A dínó láznak azonban még ez sem tudott véget vetni, így az alkotás a napokban könnyűszerrel tudta átlépni az egymilliárd dolláros álomhatárt. A Bukott birodalom ezzel 35.-ként került be ebbe az elit klubba. A második Jurassic World mozi jelen pillanatban 1,04 milliárd dolláros bevétellel büszkélkedhet, melyből 304 milliót Amerikából, a fennmaradó 700-at pedig a világ többi országából sikerült összeszednie.

Amerika mellett a legnagyobb bevétel, nem meglepő módon Kínából folyt be, ahol a Bosszúállók: Végtelen háború után, 230 milliós bevételével a Bukott birodalom a második legsikeresebb, nem Kínában gyártott produkció címével büszkélkedhet. A gyártó, Universal stúdiónál most minden bizonnyal örülhetnek, hiszen a Bukott birodalom a hetedik olyan filmjük, a Jurassic Park, a Jurassic World, a Minyonok, a Halálos iromban 7-8. és a Gru 3. része után, aminek sikerült átlépnie az egymilliárd dolláros bevételi határt. A teljes Jurassic franchise bevétele, így most 4.7 milliárd dollárt mutat, amivel minden idők 8. legsikeresebb sorozatának számít, hajszálnyival csak lemaradva a Halálos iramban sorozat (5.1 milliárd) mögött.

 

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB