fbpx
15.1 C
Budapest
péntek, február 26, 2021
Kezdőlap Film Hírek A Grincs szinte minden nézőt elrabolt a hétvégén

A Grincs szinte minden nézőt elrabolt a hétvégén

Az Illumination sikerszériája a hétvégén is tovább folytatódott, hiszen legújabb bemutatójuk, a Grincs könnyűszerrel nyerte a bevételi versenyt. Ezt számokban kifejezve 66 millió dollárt jelent, amivel a stúdió szinte már a pénzénél is van, hiszen az alkotás “mindössze” 75 millióból készült. Ez egyébként minden idők harmadik legjobb novemberi nyitánya, a Hihetetlen család (70.4 millió) és a Jégvarázs (67.4 millió) mögött. A világ többi részéről, ahol már bemutatták a filmet, további 12.4 millió folyt be, így összesen 78.4 milliónál jár a Dr. Seuss gyermekkönyvéből készült animáció. Amerikában, ha minden jól megy végül 200-300 millió is összejöhet neki.

A második helyet, 30.9 millió dollárral a Bohém rapszódia csípte meg, amivel a Freddie Mercury életét feldolgozó életrajzi film már át is lépte a 100 milliós bevételi határt Amerikában. A dobogó legalsó fokára, a J.J. Abrams által finanszírozott háborús-zombi-horror, az Overlord léphetett fel 10 millióval, ami közel sem kiemelkedő teljesítmény, de a 27 millió gyártási költségekhez mérten egész korrekt. Azonban a legújabb Tetovált lány feldolgozás szégyenkezhet. Fade Alvarez mozija 48 millióba került, de csak 8 milliót volt képes összegyűjteni az első hétvégéjén, ami alapján erősen kérdéses, hogy egyáltalán a büdzsé felét visszatudja-e termelni a tengerentúlon. Emiatt pedig egy jó darabig biztosan nem számíthatunk új feldolgozásra, vagy folytatásra. Amit még érdemes megemlíteni, az nem más, mint a Venom elképesztő, 111 milliós kínai nyitánya, amivel a Sony antihős mozija már majdnem 700 millió dolláros összbevételnél tart!

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB