fbpx
6.5 C
Budapest
vasárnap, január 24, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Fekete Párduc rendezője bábáskodik majd a Space Jam folytatása fölött

A Fekete Párduc rendezője bábáskodik majd a Space Jam folytatása fölött

A Space Jam – Zűr az űrben című film, kétségkívül a 90-es évek egyik legnagyobb klasszikusa. Igaz, idehaza talán szűkebb rajongóbázissal rendelkezik, mint a tengerentúlon, ahol a kosárlabda legalább annyira népszerű sport, mint nálunk a labdarúgás. Akik valamilyen véletlen folytán nem ismernék az eredeti filmet, azoknak elmondjuk, hogy valójában egy élőszereplős-animációs hibrid, amiben a Bolondos dallamok sztárjai (Tapsi hapsi, Dodó kacsa, Cucu malac) kihívnak egy csapat űrlényt, egy olyan kosárlabda mérkőzésre, amitől a szabadságuk függ. Ezért erősítést kérnek, a(z akkori) legnagyobb kosarastól, Michael Jordan-től. A meglehetősen elborult alapötlet alapján, a Space Jam lehetett volna méretes bukta is, de a kritikusok és a közönség is szerette a filmet, így szép haszonra tett szert. Ennek ellenére a folytatásra mégis, több, mint 20 éve várunk. De a legfrissebb hírek és közzétett fotó szerint végre sínre került az alkotás.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a jelenkor legismertebb kosarasa, LeBron James váltja majd Michael Jordan-t. Pár hete pedig az is kiderült, hogy az eredetileg kiszemelt rendező Justin Lin (Halálos iramban-filmek, Star Trek: Túl mindenen) otthagyta a produkciót. Őt a kevésbé ismert Terence Nance váltotta. A ma megjelent ízelítőnek szánt első fotó tanúbizonysága szerint pedig megerősítést nyert, hogy Tapsi hapsi visszatér majd, valamint az is, hogy a film egyik producere nem más lesz, mint a Fekete Párduc, rendezője, Ryan Coogler. Reméljük ez nem azt jelenti, hogy az első film könnyed hangvétele helyett, komoly drámát kapunk, de az mind esetre jó jel, hogy egy ennyire elismert rendező, ha “csak” producerként is, de az alkotás mögé állt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB