fbpx
10.8 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Disney berendelte a Karib-tenger kalózai franchise hatodik részét is!

A Disney berendelte a Karib-tenger kalózai franchise hatodik részét is!

A Karib-tenger kalózai franchise elképesztő sikere még 2003-ban vette kezdetét a Fekete Gyöngy átka alcímű alkotással. A 140 millió dollárból készült kalandfilm sikerében még maga a stúdió sem hitt igazán, így ők is legalább annyira meglepődtek annak sikerén, mint a szakemberek. Végül 654 millió dolláros bevétellel sikerült zárnia mozis pályafutását. A folytatás elkészülténél már csak annak sikeressége volt biztosabb. A Disney, ezért nem is bízta a véletlenre a dolgot és rögtön két folytatást is berendelt, amit a költséghatékonyság miatt egyszerre forgattak le.
És milyen jól tették! A Holtak kincse című második és a Világ végén című harmadik rész együttesen pár millió híján 2 milliárd dollár bevételt termelt az egeres cégnek, annak ellenére, hogy a kritikusok nem rajongtak annyira érte, mint az eredetiért. Ennek köszönhetően a negyedik epizód (Ismeretlen vizeken) is elkészült, ami a sorozat második legtöbb bevételét termelő (1,022 milliárd dollár) filmje lett, de ezzel együtt a legrosszabb is. A Disney ezután picit behúzta a kéziféket és a legutóbbi, szám szerint ötödik rész, a Salazar bosszúja csak 6 év kihagyás után érkezett meg a mozikba. A Salazar bosszúja Amerikában csúnyán megbukott, de a világ többi részén továbbra is töretlen lelkesedéssel fogadták a Johnny Depp főszereplésével készült kalózos kalandfilmet, ezt bizonyítja az is, hogy közel 800 milliós bevételt sikerült összegyűjteni, a lesújtó kritikák ellenére.


A GWW legfrissebb hírei szerint pedig készülőben van a hatodik felvonás is. Legalábbis a forgatókönyvön már gőzerővel dolgozik az előző rész két írója, Jeff Nathanson és Terry Rossio. A tervek szerint a hatodik részre visszatérhet, a Salazar bosszúja egyik direktora Joachim Rønning is, aki azután állhatna neki a projektnek, hogy befejezte a jelenleg forgó Demóna 2 munkálatait. Ez körülbelül 2020-at jelentene, így maga a kész film 2021-2022-ben hajózhatna be leghamarabb a mozikba. Magáról a történetről természetesen még semmit sem tudni, de akik látták a legutóbbi felvonást azok sejthetik, hogy nagy valószínűséggel az első trilógia mind a három főszereplője – Johnny Depp, Kiera Knightley és Orlando Bloom – visszatér majd.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB